Skwalan z trzciny cukrowej ajeden

  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 36,00 zł 36.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ajeden
Kod produktu: F090-173FC

Opis

Skwalan z trzciny cukrowej sprawdzi się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry – suchej, dojrzałej, naczynkowej, tłustej, mieszanej, wrażliwej, alergicznej. Skwalan wykazuje właściwości zmiękczające, wygładzające, ujędrniające, regenerujące, poprawia przenikanie pozostałych składników zawartych w składzie kosmetyku. Skwalan doskonale przenika przez naskórek do głębszych warstw skóry, nawilża i stymuluje komórki do samoregeneracji. Skóra po kuracji kosmetykami zawierającymi skwalan ujędrnia się i wygładza, zmarszczki spłycają się, nabiera „blasku”. Może być stosowany do pielęgnacji włosów i paznokci.

Ma postać oleistej, bezzapachowej cieczy i przypomina w dotyku ultralekki i doskonale wchłaniający się olej (spotyka się określenie suchy olej).

Stosować go można w formułach dla każdego rodzaju cery ( również tej delikatnej). Rozpuszcza się i jest rozpuszczalnikiem dla wszystkich olejów roślinnych i innych substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, a dzięki swej zdolności penetrowania głębszych warstw skóry, jest znakomitym „transporterem” składników aktywnych.

Sposób użycia: Nakładamy na oczyszczoną wcześniej, nawilżoną skórę. Skwalan z trzciny cukrowej można nakładać bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do maseczek, olejów, wcierek do włosów,  kremów czy serum. Delikatnie, okrężnymi ruchami wmasowywać aż do całkowitego wchłonięcia.

Pojemność : 30 ml opakowanie z pompką z ciemnego szkła

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl